Tanácsok lakáskiadóknak

Sok olyan lakáskiadóval találkoztam, akinek korábban rengeteg idegeskedést okozott lakásának bérbeadása, vagy nem ritkán pénzt vesztett miatta.
Ezeknek a problémáknak a túlnyomó többsége kiküszöbölhető, vagy utólag kezelhető, ha a bérbeadó felkészült, illetve megfelelő szakember segítségét veszi igénybe.

Egy lakás kiadása kapcsán időrendben (kiadástól a bérlet megszűnéséig) a következőkre panaszkodnak a leggyakrabban.

„Nem találok bérlőt.”

„Garzonlakásomba betódult egy 6 fős család azzal, hogy ők kibérelnék.”

„Nem tudom, milyen szerződést kössek.”

„Utólag derült ki, hogy nem tisztáztuk pontosan a bérlés feltételeit.”

„Felújított lakásom fél év után úgy néz ki, mint ha katasztrófafilmet forgattak volna benne.”

„Nem fizeti a bérlő a bérleti díjat.”

„Utólag derült ki, hogy a bérlő nem fizette a rezsi számlákat, a nyakamon maradt a tartozás.”

„Felmondtam a bérleti szerződést, de a bérlő nem akar kiköltözni.”

Egy jó hírrel szeretném kezdeni. Az emberi viselkedéssel kapcsolatos kutatások szerint az emberiség átlag 20%-a problémás és közülük is csak kb. 2,5%-ra tehető az olyan személyek száma, akiktől előre eltervezett átverést, alattomosságot, gonosz viselkedést tapasztalhatunk.

Erre csak azért hívom fel figyelmét, hogy ne essen abba a hibába, hogy eleve előítéletekkel indul neki a procedúrának. Azok a lakásbérlők, akikkel pályafutásom évei alatt találkoztam, nagyon ritka kivételtől eltekintve jó szándékú, tisztességes emberek.

Bérlőkeresés

Ha hónapokig tart egy lakás eredményes kiadása, akkor az esetek többségében valami baj van. A tapasztalat az, hogy ha egy lakást a megfelelő módon, a megfelelő célcsoportnak, a megfelelő áron kínálnak, akkor 1-3 hét alatt kiadásra kerül.
Tehát, ha már eltelt 3 hónap és nem talált bérlőt, akkor vagy
– nem a megfelelő célcsoportnak van felajánlva (pl. többszázezer forintos luxuslakások)
– nem megfelelő módon van kínálva (megtévesztő, vagy rossz képek, adatok. Esetleg csak fel van téve néhány ingyenes hirdetési weboldalra, stb.)
– drága, vagy nem tudja elérni, hogy a bérlők átlássák, miért éri meg az Ön lakása a magasabb bérleti díjat.

A szakember igénybevétele arra a problémára is megoldást nyújt, ha nem akarjuk egyedül fogadni a potenciális bérlőket a kiadó lakásban. Aki már adott ki lakást, találkozhatott olyan esettel, hogy a számára nem szimpatikus bérlő kivette volna a lakást és annak elutasításából sértődés, veszekedés, kellemetlen szituáció keletkezett.

Ha gyorsan meg akarja találni a megfelelő bérlőt, akkor a legjobban teszi, ha szakemberre bízza a lakás kiadását.
Rendszeresen megtörténik, hogy néhány nap alatt kiadtam egy olyan lakást, amit a tulajdonos egyedül nem tudott, pedig akár 2-3 hónapig is próbálkozott. Ők a leglelkesebb ajánlóim, van, hogy egy évvel később is rájuk hivatkozva keres meg valaki ingatlana kiadásával.

Szerződéskötés, megállapodás a bérlés feltételeiben

Ha nem is 100%-ban, de ide illik az a mondás, hogy a „jó barátság titka a pontos elszámolás”. Ezt erre az esetre úgy fordíthatnánk le, hogy a bérbeadó és a bérlő közötti hosszú távú jó kapcsolat alapja az, hogy a feltételek a lehető legpontosabban előre tisztázottak.
A teljesség igény nélkül néhány ilyen tisztázandó kérdés: hányan és kik laknak majd a lakásban? Háziállatot lehet-e tartani? Végezhet-e a bérlő átalakításokat, felújítást? Ha igen, akkor ennek költsége kit terhel? Milyen javítás tartozik a bérlő felelősségi körébe és mi a bérbeadóéba? Pl. ha elromlik a mosógép, ki javíttatja azt meg?
Sok ilyen és hasonló dolgot tisztázni kell még a legelején.

Nemfizetés, rezsihátralék, tartozások felhalmozása

Természetesen minden ember életében lehetnek átmeneti, kisebb anyagi nehézségek. Nem történik katasztrófa, ha a bérlő jelzi, hogy néhány napot csúszni fog a bérleti díj megfizetésével, ugyanakkor résen kell lenni, ha ez rendszeres és néhány napnál hosszabb csúszások vannak. A bérbeadónak mérlegelnie kell azt, hogy a csúszások mennyire jelzik a bérlő részéről a pénzügyi kontroll hiányát, milyen valószínűséggel lesz abból később nagyobb probléma.
Egy jó lakáskiadó szakember nem csak addig foglalkozik a kiadó lakásokkal, amíg bérlőt talál, hanem bármikor, például ilyen esetben is segítséget nyújt a kiadó lakás tulajdonosának.

Mind a bérbeadó, mind a bérlő jól felfogott érdeke a rezsiszámlák rendszeres ellenőrzése.
Ez nem bizalmatlanság, nem kellemetlenség. Sőt, pont ez előzi meg a bizalmatlanságot.
Egyik nagyon kedves ügyfelem követte el azt a hibát, hogy 4-5 hónapig figyelemmel kísérte a közüzemi csekkek fizetését, de aztán elhanyagolta, mert rendesen fizettek. Közel egy év elteltével kb. százezer forint tartozást örökölt a bérlőtől.
Nem kell ezért feltétlenül havi látogatást szervezni. Az is elég, ha a bérlő a befizetett csekkszelvényt bescanneli és e-mailen elküldi. Ha a kiadott lakás tulajdonosa vidéken, vagy külföldön lakik, igénybe veheti azt a szolgáltatásunkat, amely ezt a terhet leveszi a válláról.
Néhány bérbeadó azt a megoldást választja, hogy ő maga fizeti a csekkeket és a következő hónapban elszámol a bérlőjével.
Ne feledjük, hogy ha a bérlő neheztelően, vagy sértődötten reagál arra, ha 1-2 havonta ellenőrizni akarjuk a csekkek befizetését, akkor lehet, hogy vaj van a füle mögött.

Jogi problémák

Ha a bérlő tartozást hagy hátra, vagy nem akar kiköltözni a lakásból a bérleti jogviszony megszűnése után, vagy hasonló helyzet áll fenn, szintén szakemberre, akár ügyvédre lehet szükség.
Szerencsére az ilyen esetek nagyon ritkák, de ha előfordulnak, rengeteg fejfájást okozhatnak.

Összefoglalva, a lakáskiadás elég összetett és körültekintést igénylő procedúra ahhoz, hogy kockáztassuk a későbbi kellemetlenségeket.

Ha biztosra akar menni és 100%-os garanciával szeretné kiadni lakását, kattintson ide

Hatékonyság

Büszke vagyok arra, hogy sikerült addig kristályosítani munkamódszerünket, hogy a reális áron kínált, jó paraméterekkel rendelkező lakásokra 1-3 héten belül megtaláljuk azt a bérlőt, aki a tulajdonos elvárásainak is megfelel.

 

Hiszek abban, hogy munkánkkal jelentősen könnyebbé tesszük mind a lakáskiadó, mind a bérlő ügyfeleink életét. Próbáljon ki minket, nem fog csalódni.

- Keszthelyi Péter

Elküldöm valakinek

E-mail küldése